Інформуємо про зміни в організації харчування
1. В Україні 1 січня завершився перехідний етап із впровадження нових стандартів шкільного харчування та має відбутися перехід на нове меню. Більше про це можна прочитати на офіційній сторінці Олени Зеленської, яка була ініціаторкою оновлення в системі шкільного харчування : https://www.facebook.com/olenazelen.../posts/578357023748212
2. Основними принципами оновлення є: обмеження споживання дітьми кількості солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, солодких соків. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.
Зменшено норми споживання хліба та картоплі, збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових, розширено варіації використання продуктів під час складання меню.
3. На сайті Міністерства охорони здоров’я України опублікована документація (технологічні карти) для страв, за якими готуватимуть у школах. Над наповненням матеріалів працював Євген Клопотенко з командою соціального проєкту з покращення культури харчування Cult Food.
4. Рецепти затвердили ДПСС та МОЗ та рекомендували їх на національному рівні.
5. ЗМІНИ щодо організації харчування запроваджено по всій Україні. Середня вартість обіду в нашій ОТГ становитиме 22 грн.. Учні пільгових категорій харчуються безкоштовно.
6. Додаємо для ознайомлення Перспективне чотиритижневе меню з яким Ви можете ознайомитися за покликанням.
https://www.facebook.com/groups/nosivkaschool1/permalink/4773096292755600/
|